T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / TAVAS - Tavas Anadolu İmam Hatip Lisesi

2022 Erasmus+ KA122-SCH Projesi

Proje Türü: Erasmus+ KA122-SCH

Proje Adı: "Dijital Eğitimde Oyunlaştırma : Bugünün Gençleri Yarına Hazır!"

Proje Süresi: 15 Ay

Uygulayıcı Kurum: Tavas Anadolu İmam Hatip Lisesi 

Toplam Bütçe: 20.385€

*** Proje Türkiye Ulusal Ajansına Gönderilmiş Olup Ajans Tarafından Değerlendirilme Aşamasındadır. Güncel Gelişmeler Okulumuz Web Sitesinden İlgililerle Paylaşılacaktır.

ÖZET

Öncelikle öğretmen ve öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini ve okuryazarlık seviyelerini arttırmak ve dijital uygulamaların entegrasyonu aracılığıyla öğretime karşı motivasyonlarını yükseltmek istiyoruz. Öğretmenlerimizin dijital teknolojileri kullanarak pedagojik donanımlarını desteklemek ve dijital oyunlaştırma aracılığıyla 21.yy becerilerinin entegre edildiği, zengin ve çeşitli teknik ve yöntemlerle sınıf içi ve sınıf dışı öğretimin kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede öğrencilerin derse katılımını, okul içi ve okul dışı derse ayırdıkları zamanın artmasını ve sayısal ve sözel ders başarılarının artmasıyla akademik başarılarının yükselmesini hedefliyoruz. Dijital eğitim programımız aracılığıyla, AB ve Türkiye'nin ortak politikası olan eğitimde dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmayı amaçlıyoruz.Erasmus+ projelerinin temel kavramları olan dilsel,kültürel etkileşim ve gelişim, yeni kişilerarası ve kurumlar arası ilişkiler kurma ve AB ağlarına aktif katılım da projemiz kapsamında hedeflenmektedir.

Projemiz kapsamında üç hareketlilik planlanmaktadır. İlk hareketliliğimizde öğretmenlerimizin dijital yetkinliklerin artması ve dijital oyunlaştırma üzerine kurs alması planlanmıştır.İkinci hareketliliğimizde ise öğretmenlerimiz işbaşı gözlem eğitimi yapmak amacıyla dijital eğitim konusunda donanımlı ve tecrübeli bir okulu ziyaret edecektir.Son aktivitemiz olan öğrenci grup hareketliliğimizde ise öğrenci ve öğretmenlerimizden oluşan bir grup başka bir ülkede bulunan ve dijital oyunlaştırma konusunda proje deneyimleri ve uygulamaları olan bir okulda eğitim hareketliliği düzenleyecektir.Öğrenci hareketliliği bittikten sonra sanal hareketlilik etkinliği planlanmıştır. Bu hareketlilikler sırasında planlanan eğitimlerin yansıra dilsel, kültürel, çevresel ve kişilerarası ilişkiler kapsamında etkinlikler de düzenlenecektir.Ayrıca hareketlilikler öncesi ön hazırlık ve sonrası için yaygınlaştırma faaliyetleri yapılması planlanmıştır.

Projemizin ulaşmak istediği sonuçlar öncelikle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çağa ayak uydurabilen dijital dünya vatandaşları olarak olarak daha yetkin ve donanımlı bireyler olmasıdır.Öğretmenlerimizin dijital oyunlaştırma ve simülasyon uygulamalarını ders içi ve ders dışında kullanabilmesini ve 21.yy becerilerini pratik uygulamalarla derse entegre edebilmesi beklenmektedir. Bu sayede öğrencilerin de zengin, çeşitlendirilmiş ve güncel teknikler aracılığıyla daha çok motive olmaları,derse katılımlarının artması ve genel akademik başarılarının yükselmesi sonucuna ulaşması hedeflenmektedir.Katılımcılarımızın tecrübe etmiş oldukları hareketlilikler sonucu farklılıklara saygı duyma,daha geniş bir dünya görüşüne sahip olma,çevre bilinci geliştirme,özel gereksinimli ve dezavantajlı bireylerin farklı deneyimler kazanması,bireylerin günümüze ve geleceğe uyum sağlayabileceği yetkinlikler geliştirmesi ve geleceğin sürdürülebilir toplumlarını desteklemeyi hedefliyoruz.  

30-01-202209-06-202129-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.02.2022 - Güncelleme: 27.11.2023 12:17 - Görüntülenme: 351
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
erasmus, proje,ka122,