Etiket Sonuçları: değişim

Kas

Yürümekte olduğumuz "We are a rainbow: bridging cultures via peer learning" isimli Erasmus+ projemizin Türkiye hareketliliğini tamamladık. Hareketlilik kapsaminda İtalyan ortağımiz Melting Box ve İspanyol ortağımız Uno katılımcılarıyla okulumuzda misafirimiz oldu. Bizler de okulumzdaki tüm idari kadro, öğretmenlerimiz, tüm öğrencilerimiz ve görevli personelimizin olarak programa dahil olduk. Ayrıca Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Serkan Aytekin de seminerlerimize katılarak bizlere eğitim desteği sundu. Bunun yanı sıra ilcemizdeki diger okullari da Culture Fiesta isimli kültür bayramımızı davet ederek katılımlarını sağladık.

Hareketlilik kapsamında öncelikli olarak akran öğrenmesi, işbirlikçi öğrenme, dahil etme, kapsayıcılık, göç ve dil öğretimi gibi konularda seminerlerimizi, oyunlastırma ve kaynaştırma aktivelerimizi ve drama uygulamalarımızı tamamladık.Bunun yanında kültürel değerlerimizden olan "Ebru " çalışması da egitimimizin bir parçası oldu.

"Culture Fiesta" isimli kültür bayramımızda ise öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve misafirlerimiz hazırlamış olduklari dansları, şiirleri, şarkıları ve oyunları sergilediler. Ayrıca her kültürün vazgeçilmez parçası olan yoresel yemekler kısmında da öğrencilerimiz ve misafirlerimiz kendi kültürlerinden yemekler hazırlayarak katkı sundular.

Program dahilinde Sayın Kaymakamımız Mutlu Köksal misafirlerimizi ve proje ekibimizi makamında ağırlayarak hediyelerini sundular.

Türkiye hareketliliğimiz kapsamında doğrudan ve dolaylı katılımla ortalama 200 kişi görev almış ve katkı sunmuştur. Renklerimizle bir olduğumuz bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkürler.

Ekm

Erasmusdays kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlendi. Devam etmekte olan "We are a rainbow: bridging cultures via peer learning" isimli KA210 projemizin kapsayıcılık ve çeşitlilik konularında farkındalık oluşturabilmek adına öğrencilerimizle farklı kültürlere ait dansları ve şarkıları öğrenmeye çalıştık. Öğrencilerimiz bir yandan keyifle dans ederken bir yandan da farklı kültürel zenginlikleri deneyimleme şansı buldular.

Proje Türü: Din Öğretimi Genel Müdürlüğü-Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı

Proje Adı: Doğu ve Batının Kültür Paylaşımı : Sivas/Denizli