Maarifin Yüz Akı Sosyal Sorumluluk Faliyetleri

Projemize  5 Nisan 2024 tarihinde başladık. Projemizin amacı mesire alanlarının temizliğinin sağlanması, ormanlık alanlarımızın korunması konusunda farkındalık oluşturarak  bu davranışların sürekliliğinin kazandırılması. Projemizin konusu mesire alanlarının temizliği ve ormanlık alanların korunması, toplumda farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere örnek oluşturmak. Okulumuzda kampanyayı yapan Fen Bilimleri öğretmenimiz Bekir KOŞAN sınıflarda projenin tanıtımını yapmıştır. Mesire alanında temizlik gerçekleştirilmiştir. Kırık camların ince kenarlı mercek gibi davranarak güneş ışınlarını tek bir noktada toplayıp kuru otların tutuşmasına sebep olması nedeniyle büyük orman yangınlarına neden olabileceği öğrencilerimize anlatılmıştır. Özellikle kırık cam şişeler toplanmıştır. Projemizi resmi kurumlara tanıtmak, işbirliği yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Tavas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Tavas İtfaiye Amirliği ve Tavas Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları ile bağlantı kurulmuştur. Tavas İtfaiye Amirliğine gidilerek projemiz tanıtılmıştır. İtfaiye memuru Serkan TOPÇUOĞLU projemizin toplumu bilinçlendirme adına güzel ve yararlı bir çalışma olduğunu dile getirmiştir. Akabinde öğrencilerimize orman yangınlarının sebepleri, doğurduğu sonuçlar ve önlenmesi için yapılabilecekler hakkında bilgilendirme yapmıştır. Tavas Orman İşletme Yangın Müdahale ekibi personelleri de  projemizin toplumda farkındalık oluşturma adına faydalı bir çalışma olduğunu söylemişlerdir. Orman İşletme şefi Öznur AKYÜZ SÜNBÜL ise öğrencilerimize ormanlık alanlarımızın genişletilmesi, Orman İşletme Genel Müdürlüğünün ülkemizdeki fidan dikimi ve yeşil alanların artırılması hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca öğrencilerimize konunun özetini içeren broşürler dağıtıldı. Son olarak ise personel yangına ilk müdahale aracının nasıl çalıştığını ve kullanıldığını öğrencilerimize göstermiştir. Yangına müdahalede her saniyenin büyük önem taşıdığını ifade etmişlerdir. Proje ile ilgili hazırlamış olduğumuz broşürler bölge halkı, okul çevresindeki iş yeri ve resmi kurumlara ( Aile Sağlık Merkezi, KYK yurdu ve Tavas Sağlık Meslek Yüksekokulu) dağıtılmış ve projenin farkındalık oranı artırılmaya çalışılmıştır. Proje ile ilgili hazırlamış olduğumuz broşürler bölge halkı, okul çevresindeki iş yeri ve resmi kurumlara ( Aile Sağlık Merkezi, KYK yurdu ve Tavas Sağlık Meslek Yüksekokulu) dağıtılmış ve projenin farkındalık oranı artırılmaya çalışılmıştır.

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 15:41 - Görüntülenme: 20