Tavas Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yaka Mahallesi, Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı No 2 Tavas/ Denizli
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
8:20- 15:50
Kalorifer (Kömürlü)
İngilizce-Arapça
Ulaşım
:Şehir içi dolmuş hatları vardır. Ayrıca Denizli´den gelen dolmuşlar okulumuzun önünden geçmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
:Okulumuz ilçe merkezinde transit bir güzergahta bulunmaktadır.Denizli merkeze 40 km uzaklıktadır.
Proje Çalışmaları
Kurumumuz Erasmus+, eTwinning, Teknofest, TÜBİTAK, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü projelerine katılım göstermektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2020 Erasmus+ KA101 Empati Kuruyorum, Zorbalığı Önlüyorum 2021 Erasmus+ KA210 Bridging cultures via peer learning