Etiket Sonuçları: KA101

Proje hakkında

---ENGLISH---
Our project aims create a peaceful school climate, positive educational environment and happy students by preventing peer bullying in schools. Project that we plan will also include dissemination efforts of the Erasmus+ Project which numbered 2020-1-TR01-KA101-090659 that received grant support from the Turkish National Agency to other institutions through the Etwinning.

---TÜRKÇE---
Bu proje; okullardaki akran zorbalığını engelleyerek iyi bir okul iklimi, mutlu çocuklar ve pozitif bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Planladığımız bu proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan 2020-1-TR01-KA101-090659 numaralı Erasmus+ projesinin e-twinning platformu üzerinden diğer kurumlara yaygınlaştırma çalışmalarını içerecektir.

Sonuç & Özet

Projemiz Erasmus+ KA101 kapsamında gerçekleştirilen okulumuzdaki akran zorbalığını önlemek amacıyla 12 aylık bir çalışmadır. Projemiz için okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizden adil ve şeffaf şekilde seçilen 5 kişilik ekibimizle Barcelona/İspanya'daki kursa katılarak eğitim aldık. Bu kurs kapsamında kendimizi bu alanda geliştirerek edindiğimiz bilgi ve becerileri öğrencilerimize, okuldaki diğer öğretmenlerimize ve velilerimize seminerler, sınıf rehberlik faaliyetleri ile aktararak yaygınlaştırdık.  Proje faaliyetlerimizi okul web sitemizden projemizin sosyal medya hesaplarından, proje web sayfasından ve e-Twinning gibi online platformlardan yapacağımız düzenli paylaşımlarla projemizi yaygınlaştırdık. Özellikle KA101 projemizle aynı ismi taşıyan eTwinning projesi aracılığıyla Türkiye'deki 5 farklı okulda ve yurtdışındaki bir okulda projemizin yaygınlaştırma faaliyetlerini aktif olarak yürütüyor ve birçok öğrenciye, öğretmene ulaşıyoruz. Bununla birlikte projemiz kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sergi oluşturarak İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman EKİCİ ve diğer Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına projemizi tanıtarak yaygınlaştırdık. Projemizin sonlanmasıyla birlikte yaptığımız son test çalışması sonucuna göre okulumuzdaki akran zorbalığı oranlarını %8 ile hedeflerimizden çok daha iyi bir noktaya taşıdığımızı gördük.

Yürütmüş olduğumuz ilk AB projemizde kazandığımız deneyimle birlikte, okulumuzda belirlenen hedef doğrultusunda akran zorbalığının önüne geçilmesi kurumumuzun stratejik hedeflerine ulaşmamızın önündeki engelleri kolaylaştırmış ve okulumuzun stratejik planını daha gerçekçi hale getirmiştir. Projemiz okulumuzdaki öğrenciler arası akran zorbalığını azaltmış, okulumuzda daha mutlu bir okul iklimi oluşturmuş öğrencilerimizin okula aidiyet duygusu kazanmasını sağlamış, motivasyonlarını ve akademik başarılarını da arttırmıştır.